BCB en BENG! trekken samen op
Op 25 augustus 2016 was het zover. Onder het Bilts Energie Akkoord verschenen 16 handtekeningen waaronder die van de BCB en energiecoöperatie BENG! De organisaties willen een bijdrage leveren aan een energieneutraal De Bilt. 

BENG! helpt bedrijven besparen

Wij spannen ons bij BENG! hard in om Biltse bedrijven en instellingen te betrekken op weg naar een energieneutraal De Bilt. Dat doen we onder meer door bedrijven samen te brengen en praktische ondersteuning te bieden. Ons bestuurslid Bouwe Taverne bespreekt graag wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

Energie en geld besparen op de werkvloer

Energie besparen betekent een directe investering in een schoner De Bilt en in je eigen bedrijf.  Energiezuinige investeringen leveren namelijk een lagere energierekening op. Bovendien heb je als duurzamer bedrijf recht op belastingvoordeel, subsidies én je kunt geld verdienen met een groen dak.

Fiscaal voordeel

De Energie Investeringsaftrek (EIA) is een regeling waarmee bedrijven fiscaal voordelig kunnen investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Je kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop je gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaal je minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Gemiddeld levert de EIA je 10% belastingvoordeel op.

Meer informatie over deze investeringsaftrek vind je op de website van de rvo.

Invulling geven aan het Bilts Energie Akkoord
Het Bilts Energie Akkoord is op initiatief van BENG! tot stand gekomen. Een aantal vooraanstaande Biltse bedrijven en instellingen kwam in 2016 samen en onderzochten met elkaar de mogelijkheden om bij te dragen aan een energieneutraal De Bilt in 2030. De initiatieven worden in het najaar van 2016 uitgewerkt tot actieplannen. Welke duurzame maatregel treft uw bedrijf/instelling?

Informatie inwinnen bij Energiecentrum De Bilt
BENG! stond ook aan de wieg van Energiecentrum De Bilt. Begin 2016 startte dit samenwerkingsverband van lokale specialisten. Zij kunnen u concreet op weg helpen met advies en uitvoering van maatregelen.Kies voor groene energieleverancier

Kiezen voor een groene energieleverancier is een eenvoudige duurzame stap. BENG! werkt samen met de Duurzame Energie Unie (DE Unie). Volgens de consumentenbond is deze landelijke coöperatie de groenste energieleverancier. Door stroom en gas af te nemen via BENG! draagt u bij aan een energieneutraal De Bilt. BENG! ontvangt namelijk een vergoeding per klant. Dat geld kan weer worden geïnvesteerd in lokale opwekprojecten.

Word lid van BENG!

Steun BENG! en versterk de beweging naar een energieneutraal De Bilt! Door lid te worden met uw bedrijf kunt u uw stem laten horen en meedenken over de koers van de coöperatie. Uw bedrijf krijgt aandacht op www.beng2030.nl. U kunt daarnaast het logo van BENG! op uw eigen website zetten.

BENG! is sinds 2013 de energiecoöperatie in gemeente De Bilt. BENG! staat voor Biltse Energie Neutrale Gemeenschap. Energieneutraal betekent: zoveel mogelijk energie besparen en de energie die nog nodig is, duurzaam opwekken. De leden van BENG! willen een energieneutraal De Bilt bereiken in 2030, in samenwerking met de gemeente en andere partners zoals de BCB.

Volg BENG! via Twitter en Facebook of via onze maandelijkse Nieuwsbrief!

Bouwe Taverne
BENG! bedrijvenspecialist Bouwe Taverne