Beste leden van de BCB, beste mede-ondernemers,

Mijn laatste nieuwsmail/nieuwsbrief heeft u van mij ontvangen begin maart. Ik schreef die nieuwsbrief vanuit Zwitserland, waar ik toen heerlijk aan het genieten was van een wintersportvakantie. Er is sinds dat moment, nog maar een maandje geleden dus veel gebeurd, heel veel gebeurd zelfs. We leven op dit moment in een bizarre tijd. Het coronavirus heeft ons allen in de greep en beheerst op dit moment ons volledige leven, zowel privé als ook zakelijk. Het virus heeft een hele grote impact, zelfs ook in meer of mindere mate op ons als leden van de BCB.

Dinsdag 31 maart heeft het kabinet niet alleen de genomen maatregelen verlengd, doch ook nog extra maatregelen aangekondigd. Deze verlenging en verzwaring van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden zijn ontwikkelingen waar wij als bestuur van de BCB onze verantwoordelijkheid in nemen. Dit betekent dan ook dat alle geplande activiteiten tot en met 1 juni aanstaande géén doorgang zullen vinden.

Concreet betekent dit dat we de algemene ledenvergadering zullen verschuiven naar een datum later in het jaar, dat de reguliere bijeenkomsten zijn gecancelled en dat ook de speciale bijeenkomst (het Regionale Netwerk Event in Wijk bij Duurstede) niet doorgaat.

De kracht van de BCB, van onze ondernemersvereniging, zit hem in de ontmoeting.
De doelstelling van de BCB is om bijeenkomsten te organiseren om ondernemers met elkaar in contact te brengen (te ontmoeten). Dat zullen we echter de komende periode even moeten missen.
Maar graag roep ik alle leden van de BCB op om elkaar toch, maar dan op een andere manier, te blijven ontmoeten. Hoe? Bel elkaar gewoon eens even op of stuur een mail. Gebruik de app.

Financiële gemeentelijke maatregelen voor ondernemers
Door de situatie rondom het coronavirus leven we op dit moment in een zware tijd. Door sommigen wordt ook al gesproken over een crisis. Ik hou niet zo van dat woord; ik wil het liever omschrijven als dat we op dit moment in een zware tijd leven. We moeten thuiswerken, terwijl we liever op kantoor zijn onder de andere collega’s. We willen er graag met dit mooie weer op uit, terwijl we genoodzaakt zijn zoveel als mogelijk binnen/thuis te blijven. We willen onze business blijven doen, terwijl sommigen van ons gedwongen zijn om de winkel/zaak te moeten sluiten. Dat heeft uiteraard allerlei gevolgen. Denk aan het personeel/medewerkers. Wat gaat u daar mee doen? Is er wel voldoende werk te doen? Hoe gaat het allemaal financieel, als er geen of in ieder geval minder inkomen/omzet behaald wordt? Ervaart ook u hierdoor problemen met uw onderneming en wilt u daar graag een keer met een andere collega-ondernemer of een bestuurslid van de BCB over praten?

Laat ons dat gerust weten. Juist nu dienen we er ook als leden van de BCB voor elkaar te zijn!

Wilt u informatie over financiële gemeentelijke maatregelen voor u als ondernemer, bekijk dan ook de website van de gemeente De Bilt: https://www.debilt.nl/ondernemen/coronavirus-gemeentelijk-financiele-maatregelen-voor-ondernemers

Simon Bremmer en wethouder Madeleine Bakker hebben ons laten weten dat als er behoeften zijn van de Biltse ondernemers in deze uitzonderlijke situatie, zij u/ons graag te woord staan.

Wanneer er zaken zijn waar de gemeente de ondernemers nu specifiek vanuit de gemeente mee zou kunnen helpen, dan gaat de gemeente daar graag met ons over in gesprek.

Ook bij de Kamer van Koophandel kunt u terecht voor informatie voor ondernemers. https://ondernemersplein.kvk.nl/het-coronavirus-en-ondernemen-een-wegwijzer

Op de pagina van de Rijksoverheid staan ook vragen en antwoorden voor ondernemers en werkgevers. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-werkgevers

Help! of hulp
Met andere woorden: heb je hulp nodig en kan de BCB of kunnen andere leden van de BCB misschien daarin iets voor je betekenen, laat het ons weten. Mocht je juist hulp kunnen bieden, laat ons dat ook weten. Er zijn altijd organisaties of anderen die juist je aangeboden hulp kunnen gebruiken.

Samen moeten we hier door heen!

Ik wens iedereen veel gezondheid toe en veel sterkte in deze bizarre tijd.
Een vriendelijke ondernemers-groet, pas goed op je zelf, pas goed op elkaar en pas goed op anderen,

namens het hele BCB-bestuur,
Frans van Beek