Beste leden van de BCB, beste mede-ondernemers,

Terugblik bijeenkomst bij CS Bilthoven
Vorige week woensdag waren alle leden van de BCB te gast bij CS Bilthoven, een lunchroom op het Emmaplein in Bilthoven. CS Bilthoven wordt gerund door Sanne Dirkx en zijn vrouw Joan. Naast een goed kop koffie en een lekker broodje, verkopen ze bij CS Bilthoven het brood van het welbekende Vlaamsch Broodhuys. Heerlijk! Maar Sanne en Joan doen meer. Ze hebben ook hun eigen cateringbedrijf en ook daar is hun pand aan het Emmaplein zeer geschikt voor. Ook voor een borrel of diner kan je bij hen terecht. (foto’s staan in de app en komen op de website te staan).

Tijdens deze bijeenkomst van de BCB bij CS Bilthoven was ook een aantal maatschappelijke organisaties aanwezig. Tijdens deze bijeenkomst boden we hen de gelegenheid om te netwerken met ondernemers.
Aanwezig waren:
– de Voedselbank, vertegenwoordigd door Jolanda van Hulst en Joost Cohen
– het Helen Dowling Instituut, vertegenwoordigd door Lieke Thomson
– Reinaerde, vertegenwoordigd door Carla Varkevisser en Dos Schaafsma
– Samen voor De Bilt, vertegenwoordigd door Joanne Penning
– MENS De Bilt, vertegenwoordigd door Naomi van der Meijden en Wilma van Poelgeest
– het Ronald McDonald Huis, vertegenwoordigd door Agatha Kleis
– Griftenstein & Zorg, vertegenwoordigd door Suzanne Baan

Overleg met de wethouder
Op donderdag 23 januari 2020 heb ik als voorzitter van de BCB een goed en positief overleg gehad met de wethouder, mevrouw Madeleine Bakker, en met de heer Simon Bremmer, ambtenaar van de gemeente De Bilt.
Een aantal vraagstukken is gezamenlijk besproken, waaronder het lokale en regionale inkoopbeleid (van de gemeente), de mobiliteitsvraag met betrekking tot het stationsgebied in Bilthoven en de verdere invulling en mogelijkheden van het bedrijventerrein Larenstein.
Met betrekking tot het stationsgebied in Bilthoven (zowel met betrekking tot de zogenaamde ‘driehoek’ als ook met betrekking tot de noordkant van het stationsgebied) is de gemeente erg geïnteresseerd in hoe u als ondernemer dit graag ingevuld wilt hebben. Heeft u hier ideeën over, laat het ons weten, zodat we dit aan de wethouder kunnen doorgeven tijdens het volgende periodieke overleg.
Ook het bedrijventerrein Larenstein kwam ter sprake. Drie van onze leden (Johan van Doorn, Eric (én Bas) de Rooij en Erwin Wever) hebben gezamenlijk een van de laatste kavels gekocht om daar een bedrijfsverzamelgebouw op te realiseren. (zie foto in bijlage)
Er zijn nog enkele kavels te koop!

Ook plannen om je te willen vestigen op Larenstein? Wees er dan snel bij!

Vrijdag 7 februari: nationale Warmetruiendag
Iedereen heeft wel een lievelingstrui. Eentje waar je lekker in weg kan duiken of eentje die weliswaar niet zo fraai is, maar gewoon ontzettend lekker zit. Op 7 februari, komende vrijdag dus!, is het Warmetruiendag. Als heel Nederland op die dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2.
Ook voor ondernemers is het van belang om CO2-neutraal te gaan werken en in kaart te brengen op welke andere wijze uw onderneming energie-besparender en duurzamer kan werken.
Daarom organiseert de BCB in het najaar van dit jaar een speciale BCB-bijeenkomst die geheel in het teken zal staan van ‘energie-besparing’. We houden u op de hoogte, maar trek voor komende vrijdag uw lievelingstrui aan en stook die dag 1 graad lager.

NLdoet!
Tijdens de laatste BCB-bijeenkomst bij CS Bilthoven kwam het belang en nut van maatschappelijk verantwoord én maatschappelijk betrokken ondernemen nog eens goed naar voren.
Het is bewezen dat duurzaam en verantwoord ondernemerschap bijdraagt aan een succesvol bedrijf.
Vindt u dat uw onderneming/bedrijf eigenlijk best wel wat meer aan maatschappelijk verantwoord ondernemen kan en mag doen en vinden bovendien uw medewerkers het leuk en belangrijk om eens op een andere manier en voor anderen de handen uit de mouwen te steken? Meldt u uw bedrijf/onderneming dan aan om mee te doen aan NLdoet! U kunt zich aanmelden bij Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt =>judith@samenvoordebilt.nl
Laten we met z’n allen samen vrijwilligerswerk doen tijdens NLdoet!
NLdoet wordt dit jaar gehouden op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart.

Ook onze vereniging zelf, de BCB dus, doet mee met NLdoet!
Daarvoor zijn we nog op zoek naar zo’n 7 à 8 leden die op vrijdag 13 maart de handen uit de mouwen willen steken. Meldt u zich hiervoor aan bij Sanne van der Zee => info@bcbdebilt.nl.

Activiteiten/bijeenkomsten
De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op 26 februari. We zijn dan te gast bij Bubbles & More, de Kwinkelier 2 in Bilthoven. Ons lid Jacqueline Teunissen zal ons dan meer laten zien van wat ze eind vorig jaar is gestart in haar nieuwe winkel.
Meld je aan via de app of via de mail en kom op 26 februari om 17:00 uur naar deze BCB-bijeenkomst.

Verdere planning:
– 13 maart: NLdoet!
– 27 mei: regionale ondernemersbijeenkomst in Wijk bij Duurstede. Zeer de moeite waard. Nadere informatie volgt!
– 17 juni: Business Golf dag, verzorgd door de ondernemersvereniging uit Bunnik

Een vriendelijke ondernemers-groet,
Frans van Beek