Beste leden van de BCB, beste mede-ondernemers,

Terugblik bijeenkomst bij Eetcafé Joos
Het was eigenlijk de bedoeling dat de bijeenkomst van vorige week zou plaatsvinden bij ons lid Jacqueline Teunissen. Jacqueline Teunissen heeft in december 2019 naast haar brasserie Bubbles & Blessings een nieuwe winkel geopend, met in die winkel een aantal shops: bakery, interieur- en cadeaushop en bloemenshop. Zoals ze het zelf omschrijft, gaat het om Bubbles & More.

Helaas was Jacqueline geveld door een zware griep, waardoor ze ons (zeer begrijpelijk) niet kon ontvangen. Vervolgens door we zijn we uitgeweken naar Eetcafé Joos in De Bilt.
Hopelijk gaat het weer beter met Jacqueline en is ze weer helemaal opgeknapt. Anders natuurlijk van harte beterschap!

De jonge onderneemster, Chantal Sjollema, heette een klein groepje BCB’ers (velen van ons stonden waarschijnlijk op de latten in de Alpen of genoten van een andere vakantie) van harte welkom in het eetcafé dat zij sinds 1 januari van dit jaar heeft overgenomen van haar moeder. Sinds ze de onderneming van haar moeder heeft overgenomen, waait er een nieuwe frisse wind door ‘haar zaak’ en wil ze met lekker eten en drinken en haar gastvrijheid mensen een fijn gevoel geven in haar eetcafé. En dat zal haar zeker lukken, want alles was tot in de puntjes geregeld.

NLdoet!
Op vrijdag 13 maart en op zaterdag 14 maart wordt in heel Nederland NLdoet! georganiseerd.
Een mooi initiatief om het bedrijfsleven in contact te brengen met bepaalde maatschappelijke organisaties die eigenlijk wel even een steuntje kunnen gebruiken.
Bij NLdoet! gaat het echter niet om een financiële steun, maar om hulp (‘handjes’ die klussen klaren).
Ook de BCB wil graag hier aan meedoen. Het is namelijk goed dat ook het bedrijfsleven zo nu en dan maatschappelijk betrokken en maatschappelijk verantwoord onderneemt.
Echter, een aantal leden van ons zal niet op vrijdag 13 maart de handen uit de mouwen steken, maar op een later moment (waarschijnlijk meer in het najaar).
Heeft u ook zin om hier aan mee te doen en vind je het belangrijk om ook eens op een maatschappelijk betrokken manier bepaalde klussen te klaren, aanmelden kan bij Sanne van der Zee of één van de bestuursleden.

Met maatschappelijk betrokken ondernemen maak je je bedrijf succesvoller!

Overleg met de wethouder
In een eerdere nieuwsbrief/nieuwsmail vroeg ik u om met ideeën te komen met betrekking tot het stationsgebied in Bilthoven (zowel met betrekking tot de zogenaamde ‘driehoek’ als ook met betrekking de noordkant van het stationsgebied).

De Gemeente is erg geïnteresseerd in hoe u als ondernemer dit graag ingevuld wilt hebben. Heeft u hier ideeën over, laat het ons weten, zodat we dit aan de wethouder kunnen doorgeven tijdens het volgende periodieke overleg met de wethouder.

Activiteiten/bijeenkomsten
De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op woensdag 25 maart.
Ons nieuwe lid Ernst Versloot zal dan een wijnproeverij verzorgen op een bijzondere locatie. Hij zal deze bijeenkomst organiseren samen met één van de genomineerden voor de Ondernemersverkiezing van het afgelopen jaar, namelijk met Josse Haarhuis, een bijzondere varkenshouder.
Klinkt bijzonder, toch!?
Deze bijeenkomst mag u niet missen, dus geef u snel op via de app en hou goed de app in de gaten voor de juiste plaats waar deze bijeenkomst wordt gehouden. De locatie wordt één dezer dagen bekend gemaakt.

Verdere planning:
– woensdag 29 april: Algemene Ledenvergadering
– 27 mei: regionale ondernemersbijeenkomst in Wijk bij Duurstede. Zeer de moeite waard. Een save the date en nadere informatie volgen binnenkort
– 17 juni: Business Golf dag, verzorgd door de ondernemersvereniging uit Bunnik
– 24 juni: het jaarlijkse BCB uitje met partners (alleen voor leden)

Let op! We gaan dit jaar op pad!
En wel naar Zoelen in de Betuwe, waar we een TUKTUK Bingo race zullen houden, met aansluitend een borrel en American Shared Dining. Voorlopig programma is dat we 14:00 uur verzamelen bij Van der Valk in De Bilt, per bus naar Zoelen gaan, daar de TukTuk race starten en rond 18:30 uur gaan dineren. Rond 21:45 uur zijn we terug in De Bilt. Aanmeldingen verlopen via de app.

Nadere definitieve informatie (over vervoer, tijden en dergelijke) volgt binnenkort, maar graag nu alvast aanmelden via de app.

We gaan er iets leuks van maken!
Uw voorzitter is zelf ook even een paar dagen op de wintersport, dus vandaar vanuit een mooi Zwitserland een vriendelijke ondernemers-groet,

Frans van Beek